Kurser & Utbildningar

Våra Kurser

Kurser & Utbildningar

Judiska Församlingen i Göteborg erbjuder en rad olika kurser och utbildningar. För mer information, vänd dig till församlingens kansli.

Hebreiska för nybörjare

Torsdagkvällar 18.00
Kursledare: Iris Rajwan

Kursen vänder sig till dem som är nybörjare. Kursen fokuserar på modern talad hebreiska för att kunna göra sig förstådd i dagligt tal vid besök i Israel. Nästa kursstart hösten 2017.

Jiddisch nybörjarkurs termin 1

Måndagkvällar 18.30
Kursledare: Staffan Böös

Kursen vänder sig till dem som är nybörjare. Nästa kursstart hösten 2017.

Jiddisch läsecirkel

Tisdagar 15.30
Kursledare: Staffan Böös

Kursen vänder sig till dem som har studerat jiddisch i minst 3 terminer. Läsning av olika texter på jiddisch; tidningstext, dikter, noveller m.m. Nästa kursstart hösten 2017.

Judendom Grundkurs

Kursledare: Benjamin Gerber
För information om tid och plats samt anmälan: benjaminigbg@gmail.com

Kursen vänder sig till judar som vill lära sig mer om judendomen och judiskt levnadssätt. Kursen behandlar judisk etik och moral; den judiska världsbilden; judendom/kristendom/islam; sabbaten och de judiska helgdagarna; mitsvot (Torans påbud och förbud); kosher-lagarna, den judiska bönen; judiska filosofer; det judiska folkets historia; Israel; judiska symboler m.m.

Nästa kursstart hösten 2017.

Kursinformation och anmälan:

Judiska Församlingens Kansli