March of The Living

taglit

Information om resan March of the Living

March of The Living är en 2 veckor lång studieresa för judiska gymnasieungdomar till Polen och Israel. Man lär sig om två stora händelser i judisk historia; Förintelsen och staten Israels uppkomst. I Polen besöker vi bland annat följande platser: Warszawa, Krakow, Lodz, Treblinka, Majdanek samt Auschwitz–Birkenau.

Stockholms Judiska Center initierade den första March of The Living-resan för svenska ungdomar 1992. Varje år deltar ca 9000 judiska ungdomar från över 40 länder. Vi från Sverige gör resan vartannat år.

Läs mer på www.motl.org

Är Du intresserad av att delta? Datum för Polenveckan för nästa resa blir 2-8 maj 2016, Israeldelen är ytterligare en vecka. Det är alltså möjligt att endast delta i Polenveckan, men vi ser helst att man följer med på hela resan. Utbildningsseminarium sker på Glämsta eller i Stockholm innan resan. Vi brukar ha ett par träffar i Göteborg för de som bor i göteborgsområdet.

För anmälan eller mer information
ring: Tom Shulevitz 031-10 9405
Maila: tom.shulevitz@judiskaforsamlingen.se

Eller
Ring: Jonna Wolff: 08- 587 858 66.
Maila: jonna.wolff@jfst.se
Ungdomskonsulent på Judiska Församlingen i Stockholm Projektledare för March of the Living i Sverige